torsdag 10 maj 2012

Grattis bröder!

Förra veckan så fyllde mina tvillingbröder år! Och jag gjorde två olika kort till dem.
Henrik fick kortet med Hönorna från Penny Black.


Jag målade med Distress Ink färg och limmade fast blommor i buketten.
För att få lite mera lager på lager så använde jag ett brunt prick papper på mitt gröna cardstock kort.
Jag ville också få till en lite finare bård och använde mig av Panduros självhäftande "pappers band".
Självklart använde jag mig av brilljanter i hörnen för att få lite liv och glitter lim på blommorna. Bilden sitter fast med 3D kuddar för att få lite höjd.
Eftersom jag inte hade någon text på utsidan av kortet så stämplade jag en Grattis text på insidan.


Då jag bara ville embossa på "Grattis på födelsedagen" i Koppar färg, tog jag en pensel och penslade bort embossingspulvret från den övriga texten. När jag blev nöjd så slog jag av pulvret på ett papper som sedan gick tillbaka ner i burken och embossade texten med en värmedfön.

Matiaz fick kortet med Hus-musen som hänger i serpentiner.


Jag använde en liknande grön cardstock som bas och likadant brunt prick papper.
Då jag ville få liv i bilden använde jag mig av tygband i olika färger som serpentiner, som jag limmade fast där det var stämplade serpentiner. (Varning: var beredd på att du kan bli klibbig om fingrarna, då det kan bli riktigt kladdigt! Och att inte limma i sista minuten, då det behöver få tid till att torka!)  Musen är färgad med Distress Ink färgen Tattered Rose. Också denna bild sitter fast med 3D kuddar. Jag använde våran Cuttlebug för att få ut bokstäverna till Grattis som jag limmade fast. Och så röda brilljanter för att få lite bling.


På insidan satte jag ett vitt cardstock med en liten figur som håller upp ett plakat med ordet Hurra. OBS! Detta är två olika stämplar. Figuren med plakatet är en och Hurra-stämpeln är en annan. Som avslutning så ritade jag två streck på varje sida för att få en fin ram.

1 kommentar:

  1. Hurra passade så perfekt in i det plakatet!! Och så roligt med riktiga band i serpentinerna. Tack för alla kommentarer :) Kram

    SvaraRadera